Informatie

U gaat op vakantie en zoekt een plekje voor uw konijn(en) tijdens uw vakantie? Dan bent u op het goede adres!

In ons konijnenvakantiepark zijn ze van harte welkom en het zal ze aan niks ontbreken. Er zijn zoveel mogelijkheden in ons pension en met uitgebreide (medische) kennis zullen ook uw konijnen genieten van hun vakantie. En dan niet opgesloten in een hok, maar gewoon dag en nacht in een veilig afgesloten ren, zodat u rustig op vakantie gaan en uw konijnen in goede handen.

Van april t/m september kunnen ook konijnen die normaliter binnen wonen bij ons terecht. Van oktober t/m maart kunnen wij helaas geen binnenkonijnen in ons pension opnemen. Al onze verblijven zijn buiten, wel goed beschut. 

Alle konijnen in ons pension verblijven dag en nacht in hun eigen veilige ren zonder direct contact met buurkonijnen, dit in verband met onrust tussen koppels. Voor foto's van onze verblijven adviseer ik te kijken op onze pagina: De verblijven.

Alle konijnen krijgen tweemaal daags vers hooi en water en 's avonds brokjes (voor de rust van alle konijnen op hetzelfde tijdstip). We proberen in alle gevallen zoveel mogelijk hierin aan de thuissituatie te voldoen, omdat konijnen gevoelig zijn voor veranderingen. Omdat ze zo gevoelig zien, dient u ook uw eigen brokjes mee te nemen. Hooi, bodembedekking en water is ruim aanwezig en zit bij de prijs inbegrepen.
Voor een uitgebreide tarievenlijst kijk ook op onze pagina: Tarieven

Wat moet u meenemen als u, uw konijnen bij ons wilt laten logeren... heel simpel alleen maar hard voer brokjes en uw konijnen. Eventueel medicatie indien nodig en natuurlijk mag u eventueel speelgoed of iets om te knagen mee nemen. U kunt geheel onbezorgd van uw vakantie genieten en uw konijn(en) zijn in goede handen.

Groentepakket
Het is mogelijk dat we voor een klein extra tarief dagelijks vers groenvoer verstrekken aan uw konijn(en). Wij zorgen dat we dagelijks verse groente op goede temperatuur serveren. We hebben groente gekozen die over het algemeen door elk konijn goed  wordt verdragen en sowieso veilig zijn.
Ons groentepakket bestaat dagelijks uit andijvie, witlof, ijsbergsla, wortelloof en een stukje wortel. Wilt u een bepaalde groente liever uit het groentepakket wegens gevoeligheid, geef dit dan bij het brengen door. 
De kosten voor het dagelijkse groentepakket bedragen € 0,75 per konijn. Mocht de groente fijn gesneden moeten worden, bij bijvoorbeeld geen snijtanden meer zit dit bij de prijs inbegrepen. 

Myxomatose, RHD-1 en RHD-2
Deze ziektes komen regelmatig voor bij konijnen en zijn eigenlijk in alle gevallen dodelijk wanneer uw konijn niet ingeënt is. De konijnen die bij ons in onze opvang Konijnenparadijs zitten zijn allemaal ingeënt hier tegen en hebben geen contact met uw konijnen. Echter worden deze ziektes door vliegen en muggen overgebracht en die kunnen overal vandaan komen en ook de konijnen in pension komen door heel het land. Meerdere konijnen bij elkaar dus meer kans op besmetting. Wij raden u dan ook aan om minimaal twee weken voordat u, uw konijn(en) bij ons brengt in te enten tegen Myxomatose, RHD-1 en RHD-2. Wanneer ze niet ingeënt zijn is dit op volledig op eigen risico.

13882357 832412836859901 2636648901648777400 n